<img alt="" src="https://secure.365smartenterprising.com/790079.png" style="display:none;">

Typeqast okupio Project Managere lokalnog IT sektora i otkrio tajnu uspješnog vođenja projekata

Splitska agencija za dizajn i razvoj softvera Typeqast (a Valcon company) organizirala je na vrhu Hotela Marvie u Splitu 3.6. Let’s Talk Project Management! meetup, koji je na jednom mjestu okupio Project Managere zaposlene u lokalnom IT sektoru, ali i one koji imaju aspiracije to postati.

Splitska agencija za dizajn i razvoj softvera Typeqast (a Valcon company) organizirala je na vrhu Hotela Marvie u Splitu 3.6. Let’s Talk Project Management! meetup, koji je na jednom mjestu okupio Project Managere zaposlene u lokalnom IT sektoru, ali i one koji imaju aspiracije to postati.

U veličanstvenom ambijentu u petak je preko 50 posjetitelja imalo priliku poslušati predavanje Dina Pavlića, izvršnog direktora odgovornog za projekte u ovoj brzorastućoj agenciji. “Hvala vam na interesu, hvala vam što želite razgovarati o project managementu, vi ste nam omogućili održavanje ovog događaja”, na samom uvodu poručio je Dino svim sudionicima.


Predavanje naziva How to manage 50+ active projects successfully posjetiteljima je iskristaliziralo veličinu i faze Typeqastovih projekata, tim, te metodologiju kojom se služe i koja im omogućuje uspješnu koordinaciju velikim brojem projekata.

typeqast-okupio-project-managere-lokalnog-it-sektora-i-otkrio-tajnu-uspjesnog_LEE_a_

Tipičan projekt ne postoji

Typeqastovi klijenti dolaze iz različitih industrija, što generira činjenicu da ne postoji tipičan projekt niti prosječno vrijeme trajanja istog. Ipak, gledajući aritmetičku sredinu, projekt razvoja softvera obuhvaća 5-6 članova tima i isto toliko mjeseci. Uobičajeni tim uključuje Front-end i Back-end developera, Project Managera, Designera, DevOps engineer-a te QA.

Pričajući o servisnim modelima, najčešće rade u Total Project Delivery/Team-as-a-Service, što znači potpuno preuzimanje određene komponente razvoja ili cjelokupnog proizvoda, čime postaju IT odjel neke firme.

Drugi model je Team extension koji najčešće vode klijenti, dok Typeqast daje svoje ljudske resurse, odnosno developere. “Kriterij za razlikovanje ovih dvaju modela odnosi se na postojanje dediciranih project managera. U prvom modelu on postoji, dok u drugom imamo Delivery Managera odgovornog za komunikaciju s klijentom.”

U nastavku Dino je detaljno objasnio četiri faze razvoja, predstavio svoj tim, na koji je, kaže, iznimno ponosan, ali i dao odgovor na pitanje oko kojeg se lome koplja: “Moraju li Project Manageri imati programersku podlogu?”

typeqast-okupio-project-managere-lokalnog-it-sektora-i-otkrio-tajnu-uspjesnog_SPy-Tr

Networking u službi razmjene iskustava

Brojna pitanja publike, na koja je Dino strpljvo odgovarao više od 40 minuta, potvrdili su svrhovitost održavanja ovakvih događaja. Meetup je završio neformalnim networkingom, s ciljem razmjene znanja i iskustava, a nerijetko se upravo iz neformalnih druženja rode neke nove poslovne suradnje.

 

Valconsee

Related posts

Search Splitski Typeqast akvizirali Nizozemci: S 200 planiraju rast na 500 zaposlenika
How to manage a fast growing people company? Search